Gáboríkové body nestačili, králi sú zápas od vypadnutia

13.05.2014 Celý región

New York 13. mája (TASR) - Hokejisti Montrealu Canadiens zvíťazili v šiestom zápase semifinále play off Východnej konferencie NHL nad Bostonom 4:0 a vyrovnali stav série na 3:3. Hlavnou hviezdou duelu bol domáci brankár Carey Price, ktorý zlikvidoval všetkých 26 striel Bruins a zaznamenal svoje prvé čisté konto v aktuálnej nadstavbovej časti.

Ani dva góly slovenského útočníka Mariána Gáboríka nestačili Los Angeles Kings na víťazstvo na ľade Anaheimu. Ducks triumfovali 4:3 a v semifinálovej sérii Západnej konferencie vedú 3:2 na zápasy.

Jediný kanadský tím drží vlajku v NHL

Montreal stále ako jediný klub drží kanadskú vlajku v profilige. Vynútil si rozhodujúci siedmy zápas aj vďaka tomu, že už v 3. minúte urobil veľkú chybu obranca Kevan Miller, ktorému odskočil puk a Lars Eller to dokonale využil. V druhej tretine mali Bruins, v drese ktorých opäť nenastúpil obranca Andrej Meszároš, tlak, ale góly dávali len domáci. V 36. minúte iba druhý presný zásah v play off dosiahol Max Pacioretty, ktorý bol v úniku rýchlejší ako Zdeno Chára a už o dve minúty ten istý hráč asistoval v presilovke na gól Thomasa Vaneka. Pacioretty v doterajšom priebehu série s "medveďmi" mal na konte len jednu asistenciu, teraz sa ale autor 39 gólov v základnej časti ukázal v tom najvhodnejšom momente. Rakúsky útočník Vanek v tretej tretine dielo skazy pre víťaza Prezidentskej trofeje dokonal v 57. minúte jeho druhým gólom v stretnutí. "Hrali sme ako tím. Oni do toho išli naplno každé striedania, myslím si, že toto bol náš najlepší výkon v sérii," povedal Price, ktorý v kariére v play off zaknihoval štvrté čisté konto a všetky práve proti Bruins. Zápas číslo sedem sa hrá v noci na štvrtok v Bostone a Chára je opatrný. "Musíme hrať našu vlastnú hru a zároveň si dávať pozor na chyby. Nezostáva nám nič iné, ako sa na nich dobre pripraviť," citoval slovenského kapitána Bostonu oficiálny web profiligy.

Kings premrhali sľubný náskok

Kings viedli v sérii proti Anaheimu 2:0, no už v nej prehrávajú 2:3. Aj vďaka dobrému výkonu 20-ročného nováčika a brankára Johna Gibsona, ktorý kryl 39 striel "kráľov" len v jeho druhom zápase play off kariéry. Ducks využili chyby hostí a v zápase viedli už 4:1, potom síce Gáborík dvoma presnými zásahmi, s poradovými číslami 7 a 8 v tohtoročnom play off, duel zdramatizoval. Slovenský kanonier sa najprv presadil v presilovke pohotovo z prvej, v 55. minúte potom pred bránkou tečoval puk za Gibsonov chrbát. No LA to už nestačilo, hoci domácich v súboji prevýšili počtom striel 42:24. Dva góly v druhej tretine totiž v rozpätí 83 sekúnd dosiahol Devante Smith-Pelly, v 29. minúte zvýšil na rozdiel troch gólov Jakob Silfverberg. Zápas číslo šesť je na programe v noci na štvrtok v Los Angeles.

sumáre 2. kolo play off NHL

Východná konferencia, šiesty zápas semifinále

MONTREAL - BOSTON 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 3. Eller, 36. Pacioretty (Beailie, Weaver), 38. Vanek (Pacioretty, Markov), 57. Vanek. Brankári: Price - Rask, strely na bránku: 28:26, Diváci: 21.273.
/stav série: 3:3/
 

Západná konferencia, piaty zápas semifinále

ANAHEIM - LOS ANGELES 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Góly: 3. Bonino (Winnik), 22. Smith-Pelly (Perrault, Selänne), 23. Smith-Pelly (Getzlaf), 29. Silfverberg (Cogliano) - 10. Lewis (Williams), 39. GÁBORÍK (Muzzin, Carter), 55. GÁBORÍK (Brown, Kopitar). Brankári: Gibson - Quick, strely na bránku: 24:42. Diváci: 17.233.
/stav série: 3:2/

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 21:35 0 0 0 -1 1 4
Marián Gáborík (Los Angeles) 18:17 2 0 2 0 7 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/
 

Vyberte región